Weekplanners
24. mei 2024
Traject voeding en sport
01. september 2023
De diëtisten en de sportcoaches slaan de handen in elkaar! Heb je al zoveel gezegd dat je écht iets aan je gezondheid wil doen? Dat je beter op je voeding wil letten, dat je graag wat meer zou willen sporten,... maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Dan hebben wij iets voor jou!

Traject
31. augustus 2023
Als gezondheidspraktijk geloven wij sterk in het totaalconcept. Voeding en beweging zijn nauw met elkaar verbonden en ze versterken ook elkaars effect. Je verkleint hiermee de kans op gezondheidsproblemen, voorkomt overgewicht, verbetert je conditie, versterkt je spieren en je voelt je fitter. Alsof dat nog niet genoeg is zorgt het ook voor een beter slaappatroon, een betere mentale gezondheid,... Genoeg redenen dus om hiermee van start te gaan.
Traject
30. augustus 2023
In de praktijk is dit toch vaak moeilijk. 'Hoe begin ik eraan, ben ik wel goed bezig, eet ik de juiste producten,...? Bij ons krijg je een grote portie motivatie, advies op maat en wordt je opgevolgd door deskundigen in hun vakgebied. 'Do you want to kickstart new habits?' Bekijk dan zeker onze trajecten!

Feit of fabel
05. juli 2023
Speltbrood en tarwebrood zijn even gezond. Het zijn allebei graansoorten en ze hebben bijna geen verschil in voedingsstoffen. Zowel speltbrood als tarwebrood bevatten eveneens gluten. Van beide soorten heb je wit-, bruin- en volkorenbrood. Volkoren speltbrood is gemaakt van volkorenmeel en bevat veel meer vezels, vitamines en mineralen dan wit speltbrood. Ook bij speltbrood kun je dus beter volkoren kiezen. Als er volkoren op de verpakking staat, bestaat het brood voor 100% uit volkorenmeel.
Recept van de dag
07. juni 2023

Reminder
19. mei 2023
Feit of fabel
15. februari 2023
FABEL Diepvriesgroenten worden meteen na het oogsten ingevrozen, waardoor veel voedinsstoffen bewaard blijven. Voor het invriezen worden de groenten nog wel even geblancheerd waardoor sommige voedingsstoffen verloren gaan. Maar over het algemeen is dit verlies niet groter dan wanneer je verse groenten zou koken. Diepvriesgroenten zijn dus zeker gezond en bevatten meestal meer voedingsstoffen dan versgekochte groenten uit de supermarkt die nog een paar dagen in je koelkast hebben gelegen.

Recept van de dag
04. februari 2023
Sportvoeding
02. januari 2023
Een banaan is een zeer dankbaar voedingsmiddel voor sporters. Het is namelijk rijk aan koolhydraten en mineralen, twee elementen die je absoluut nodig hebt bij sportactiviteiten.

Meer weergeven

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.